Assertiviteitstraining

Assertiviteitstraining op jouw locatie, door heel Overijssel

Bij THFC komt de trainer in heel Overijssel naar je toe. Op jouw locatie of in de buurt van Enschede, Almelo, Deventer, Hengelo, Zwolle, Amesfoort of een andere plaats, dat is geen probleem. Je volgt deze training in een vertrouwde omgeving zonder ver te hoeven reizen. Ons doel is om heel Overijssel assertief te maken! En we stoppen niet voordat heel Overijssel de assertiviteitstraining heeft gevolgd!

Wat je gaat leren in deze Assertiviteitstraining

Onze assertiviteitstraining is vooral gericht op het doen. Alles wat je leert is direct in de praktijk toe te passen. Het is stimulerend om te zien dat het werkt. Dat je nee kunt zeggen zonder dat mensen daar boos om worden, dat je dingen van anderen gedaan krijgt en dat je meer ontspannen bent in bepaalde situaties. Door het zien van die positieve effecten neemt je zelfvertrouwen toe en zit je lekkerder in je vel.

 • Het zeggen van “Nee” wanneer dat nodig is
 • Feedback geven, feedback ontvangen en invloed hebben op anderen
 • Positief zijn en positief denken
 • Conflicthantering en onderhandelen
 • Goed omgaan met emoties en stress
 • Overtuigend overkomen en jezelf 100% naar voren laten komen

De definitie van Assertiviteit

Opkomen voor je eigen belangen, ideeën en gevoelens zonder die van anderen nodeloos te schaden. Dat is de definitie van assertiviteit. Niet iedereen is daar van nature even goed in. In onze assertiviteitscursus ontwikkel je stap voor stap vaardigheden waardoor je sterker komt te staan, mee durft te praten en weerstand durft te bieden.

Agressiviteit is geen assertiviteit

Agressief gedrag wordt soms ten onrechte als assertief bestempeld. Mensen worden dan ‘direct’ of ‘zakelijk’ genoemd. Ook hier geldt dat dit gedrag in veel gevallen heel goed en effectief zal zijn, maar wanneer directheid ‘botheid’ wordt en zakelijkheid ‘sociale desinteresse’, kunnen er problemen ontstaan met anderen.

Onze werkwijze maakt het leuk en effectief

 • Praktijk- en resultaatgericht
 • Vier effectieve sessies van ongeveer 3 uur
 • Tussentijdse coaching per telefoon en email
 • Heel veel persoonlijke aandacht
 • Een persoonlijke intake

4/5

Een Cursist aan het woord: Ik voel me door deze assertiviteitstraining veel sterker en ben vaker aan het woord in vergaderingen. Ook de tussentijdse email-coaching was erg handig. Max reageerde altijd snel met nuttige tips die ik meteen kon toepassen.

Waarom een training van THFC?

 • Ervaren Trainers en Coaches
 • Effectieve trainingen
 • Resultaatgericht
 • Training & Coaching altijd dichtbij

Inclusief

Certificaat

Trainingsmateriaal

Consumpties

E-CoachingGroepstraining


Individuele training


Meld je aan voor de assertiviteitstraining


Soort trainingOpmerkingen (optioneel)

Assertiviteitstraining in de buurt

Voor THFC is het geen probleem waar je werkt of woont. Een trainer komt altijd bij jou op locatie of bij je in de buurt als je dat wilt. Wij trainen en coachen door heel Overijssel heen, of je nou in Amesfoort, Deventer, Almelo, Zwolle, Enschede, Hengelo of in Arnhem woont! Zo is binnen een paar jaar heel Overijssel assertief.

Assertiviteitstraining Amersfoort

Amersfoort is een grote stad, waardoor het belangrijk is om goed voor jezelf op te komen. In de assertiviteitstraining van THFC leer je om te gaan met lastige collega’s, je mond open te doen in vergaderingen en “nee” zeggen tegen opdrachten die niet van jou zijn. Je leert op te komen voor eigen belangen, gevoelens en ideeën zonder anderen te beledigen. Je ontwikkelt in een paar stappen de juiste vaardigheden waardoor je sterker in je schoenen komt te staan en durft mee te praten. Alles dat je in de assertiviteitstraining leert, kun je meteen in de praktijk toepassen. THFC verzorgt assertiviteitstrainingen in Amersfoort en omgeving op de locatie die jou het beste uitkomt.

Assertiviteitstraining Zwolle

THFC heeft al meerdere assertiviteitstrainingen door heel Zwolle heen gegeven. Wij streven er naar om iedereen in Zwolle assertief te maken. De huidige maatschappij draait om informatie en communicatie. Mensen zijn mondiger en individualistischer dan ooit en je moet goed voor jezelf kunnen zorgen om mee te kunnen doen. Assertief gedrag is, steeds vaker, een must voor mensen om in hun werk en privéleven overeind te blijven. Dat wil overigens niet zeggen dat je, door je assertief te gedragen, net zo individualistisch wordt als de rest, want assertiviteit heeft immers ook te maken met de belangen van anderen.

Assertiviteitstraining Enschede

In een stad als Enschede is het lastig om voor jezelf op te komen wanneer iedereen dat al doet. Maar dat betekent niet dat het onmogelijk is om jezelf uit die menigte te laten springen en voor jezelf op te komen. In onze assertiviteitstraining leer je zowel op je werk als in een grote stad zoals Enschede voor jezelf op te komen. Je leert “nee” zeggen tegen extra klussen waar collega’s je mee opzadelen en je wordt mondiger in vergaderingen. Assertief communiceren is een vaardigheid die in Enschede niet kan ontbreken.

Assertiviteitstraining Hengelo

Hengelo is een gezellige woon- en werkstad. Maar voor jezelf moet het ook een gezellige stad blijven. Als mensen in je omgeving je heel vriendelijk vragen om die extra taken op je te nemen terwijl je er eigenlijk geen tijd voor hebt, dan wil je de goeie sfeer niet bederven. In de assertiviteitstraining leer je “Nee” zeggen zonder die goeie sfeer te hoeven breken. Door effectief voor jezelf op te komen kun je een goeie relatie met je collega’s houden en minder vermoeid of onzeker thuis komen. Op die manier blijft Hengelo dé place to be voor jou en je omgeving.

Meer informatie?

Mail of bel gerust! Intakegesprekken zijn altijd vrijblijvend